Материали


Освен, че пленява с невероятен рисунък и пъстра палитра от цветове, гранитът е много здрав камък, устойчив на стареене и атмосферни влияния.

Можете да го почиствате лесно, без да са необходими специални грижи, за да изглежда добре. Когато е полиран, гранитът запазва блясъка си за много дълъг период от време. Гранитът може да бъде използван за външни и вътрешни облицовки, стъпала, фасади, за облицовка на стени, за кухненски плотове, асансьорни рамки, паметници и др.

Гранитът е една от най-плътните и твърди вулканични скали. Изключително ценните качества на гранита, като ниско водопоглъщане и висока устойчивост на студ го правят напълно подходящ за вътрешно и за външно обзавеждане. Гранитът  е природният камък с най-висока якостна характеристика.Гранит - това е  камъкът с най-широка и разнообразна приложимост в строителството.

Покажи всички

Мраморът не се характеризира с твърдостта на гранита, но ни омайва и пленява с изключително пъстър рисунък, сякаш изваян от ръка на художник.

Можете сами да се убедите, че това е много ефектен материал, който придава стил и разкош на изделията, изработени от него.

Мраморът, като естествен природен камък, се отличава с изключителното си разнообразие от цветове. Именно това многообразие и якостната характеристика на мрамора го правят един от най-предпочитаните и търсени естествени камъни в строителството. Устойчивостта на мрамора към топлина и влажност, както и голямата устойчивост на натиск, правят мрамора идеално решение за интересен интериор и есктериор на жилищни сгради.За подови настилки в обществени и офис – сгради се използва именно мрамор.

Покажи всички

Травертинът в строителството е най-подходящ за облицоване на външни и вътрешни стени, подове, фасади и декоративни елементи.

Може да се полира и шлифова.

Покажи всички

Техническият камък се характеризира с дълъг живот, ниска попиваемост, богата цветова гама и лесна поддръжка.

Техническият камък е подходящ е за фасади, облицовки, кухненски плотове, настилки, фасади, стълбища и первази.

Покажи всички

Всяко едно изискано и стилно архитектурно решение включва плот от гранит или мрамор в кухнята.

Широко разпространени в Западна Европа през последните години, кухненските плотове, изработени от гранит и мрамор са вече много популярни и у нас. Всяко едно изискано и стилно архитектурно решение включва плот от гранит или мрамор в кухнята, тъй като наред с всички останали предимства като топлоустойчивост, студоустойчивост, твърдост и здравина се прибавя и изключително лесната поддръжка, съчетана с ежедневния заряд от настроение, което идва от красотата на камъка.

Покажи всички

Съзерцавайки всеки един от тези великолепни екзотични материали, всички ние се питаме как е възможно природата да създаде нещо толкова прекрасно и красиво, нещо толкова съвършено и омайващо. Например ониксът, който е полускъпоценен камък, обикновенно е на изключително красиви ивици с голямо разнообразие от цветове. Според вярванията ониксът дава сили и елиминира негативните мисли.

И ние оставаме в плен на невероятният им рисунък и пъстри, свежи цветови нюанси. Например ониксът, който е полускъпоценен камък, обикновенно е на изключително красиви ивици с голямо разнообразие от цветове. Според вярванията ониксът дава сили и елиминира негативните мисли.

Ониксът е естествен природен полускъпоценен камък. Възможността за ползването на оникс в строителството бележи своеобразна революция в сферата на модерната архитектура и дизайн. Богатата гама от цветове, изключителната твърдост и нулево водопоглъщане, правят оникса не по-малко подходящ за подови настилки и най-вече фасади от всички останали природни камъни. Най-предпочитан е за облицовки-вътрешни и външни, защото ониксът притежава незаменимо предимство пред всички останали материали - високото ниво на светлопропускливост  свойството на ониксът, заради което той се превръща в най-търсения, харесван и предпочитан камък за изключителни екстериорни и интериорни решения.

Покажи всички

Мозайките могат да бъдат използвани за външен и вътрешен дизайн. Много често се използват за стени на бани, стени на душ кабини, около вани, за камини, за вестибюли, за декорация на стени, външни и вътрешни, както и за други декоративни повърхности.

Мозайките могат да бъдат монтирани със стандартните лепила за монтаж на камък.

* Мозайките се режат с нови дискове
Редовно се почистват с неутрални препарати, за предпочитане е да са за камък.
Трябва да се избягват почистващи препарати на киселинна основа.
Изключително подходящи за външни и вътрешни облицовки и настилки са паната от травертин и плочите от травертин, които са много ефектни и бързо се монтират.
И за да бъде хармонията още по-внушителна Ви предлагаме различни дизайни мивки, които могат да намерят приложение в бани, кухни и други помещения.

Покажи всички

Изключително популярен на българския пазар е варовикът, познат още като врачански камък.

Той присъства неотменно в почти всеки дом. Светлият му бежов цвят го прави предпочитан, тъй като се съчетава безупречно с всеки цвят и стил. Популярен български материал е и мраморът Мура в традиционния сив цвят.

Покажи всички

При нас можете да намерите чешми и фонтани от гранит, маси и столове от гранит, мрамор или оникс, както и всякакви фигури и статуи, които внасят допълнително настроение и са истинска наслада за окото.

Предлагаме на вашето внимание всички изделия, необходими за красивото оформление на градински кът.

Покажи всички

Кварцитите, които предлагаме са много подходящи за осигуряване на модерна и екстравагантна визия на дома и офиса.

Те са изключително здрави и с перфектна визия и могат да бъдат използвани за кухненски плотове, подпрозоречни первази и др.

Най-често използваните скали за изпълнение на различни видове вторична антикорозионна защита са кварцити и кварцов пясък. Те са твърди,масивни или слоести и имат различен произход. Кварцитите със спойка от силициев диоксид имат висока якост и киселиноустойчивост. Те са неустойчиви на флуороводородна киселина с температура над 300°С. Освен това кварцитите имат добра алкалоустойчивост. Не трябва да се прилагат в случаите, когато експлоатационната температура превишава 500°С. Кварцитите и кварцовия пясък се прилага като добавъчен материал и фин пълнител за химически устойчиви бетони, разтвори и шпакловки.

Покажи всички
{promo_products}