Полезна информация

Монолит 1994

Гранит

Гранит

Гранитът е една от най-разпространените магматични скали в природата.

Думата „гранит“ има италиански произход - grano от ит. означава „зърно“. 

Нека да Ви запознаем с част с характиристиките на естествения камък "гранит":

- той е  светъл, магматичен камък с достатъчно големи изразени зърнести образувания, които се получават при бавна кристализация на магма под земната повърхност.

- представлява скала, образувана от слюда, кварц, фелдшпад и различни видове минерали. Този състав на гранита най-често му придава червен, розов, сив или бял цвят с тъмни минерални оцветявания, разположени по цялата скала.

твърда скала с ниско водопоглъщане и висока устойчивост на студ, което го прави подходящ за плотове, подови плочки, павета, бордюри, стълбищни стъпала, строителен фурнир и гробищни паметници.

 - полираният гранит запазва блясъка си за много дълъг период от време.

може да бъде използван за външни и вътрешни облицовки, стъпала, фасади, за облицовка на стени, за кухненски плотове, асансьорни рамки, паметници и др.

една от най-плътните и твърди вулканични скали.

 - едни от най-ценнитe му  качества са -  ниско водопоглъщане и висока устойчивост на студ, които го правят напълно подходящ за вътрешно и за външно обзавеждане.

 той е природният камък с най-висока якостна характеристика.

- почиства се лесно, без да са необходими специални грижи, за да изглежда добре

това е камъкът с най-широка и разнообразна приложимост в строителството.

обратно към каталога

Нашият сайт използва бисквитки. Някои от тях са за правилното функциониране на системата, а други подобряват представянето на нашите услуги в сайта.