Често задавани въпроси

Често задавани въпроси

В тази статия ще Ви представим често задавани въпроси, които ни питат клиентите, с цел да улесним избора Ви.

* Избор на естествен камък – Първата стъпка при избор на естествен камък е запознаването с неговата структура - ниво на влагоабсорбация, твърдост, устойчивост на надраскване и други свойства, които трябва да се имат предвид при избора на камъни за конкретно приложение. Някои могат да бъдат чудесен избор за външни фасади, пространства с мокри подове и т.н., докато други може да са по-подходящи за вътрешна и декоративна употреба. Факт е, че поради разнообразието от налични материали, винаги ще има красива и функционална опция за това, което търсите.

* Предлагаме ли монтаж ? – Нямаме такава услуга, но работим с монтажници, с които можем да Ви свържем.

* Предлагаме ли транспорт ? – Не предлагаме, но използваме външни фирми и можем да организираме доставка.

* Кой камък е подходящ за кухненски плот ? Гранит, технически камък или естествен кварцит. Мрамор, травертин, варовик и оникс са по-меки и не са подходящи.

* Кой е по-здрав – гранит или технически камък? – Еднакво здрави са и могат да се използват за плотове и настилка.

* Мраморът и травертинът и ониксът подходящи ли са за мокри помещения? – Да, подходящи са, но допълнително се импрегнират.

* Как се взимат размери на праг за врата? – Препоръчително е да си направите шаблон.

* Колко сантиметра се отпуска при подпрозоречни первази с водобран ? – Минимум 3 сантиметра.

*Какъв произход е материалът ? – Фирма „Монолит 1994“ ЕООД е вносител на естествен камък от цял свят. За всеки един камък отделните характеристики се уточняват на място в офиса ни.

*Каква е максималната дължина на материала ? – Различна според избрания материал.

*Трябва ли да се импрегнира естествения камък ? – Препоръчителна е импрегнация, за да запазите дълго време перфектната визия на камъка.

*Как се монтират подпрозоречни первази ? – Залепят се с лепило за камък или с монтажен силикон.

*Може ли да отрежете криво парче с три различни по размер страни? – Да, ако ни кажете къде са правите ъгли, но препоръчваме да си направите шаблон, за да се избегнат грешки.

Нашият сайт използва бисквитки. Някои от тях са за правилното функциониране на системата, а други подобряват представянето на нашите услуги в сайта.