Полезна информация

Монолит 1994

Естественият камък – интериорно решение

Естественият камък – интериорно решение

Естественият камък пренася красотата на природата във Вашия дом и офис.

Естественият камък е материал запазил своята популярност във времето. Той е предпочитаният избор при реализиране на  различни строителни и декоративни проекти, защото притежава редица предимства пред други материали –  издръжливост, устойчивост и универсалност и придава лукс и елегантност на помещенията, в които е използван.

Естественият камък – това са определени видове камъни – гранит, мрамор, варовик, травертин, кварцит, оникс и др., които намират различно приложение в интериорния дизайн.

Естественият камък може да създаде контраст, да добави текстура или цвят или да внесе топлина.

Къде да използваме естествен камък в интериорния дизайн?

Стени

Използването на естествен камък в облицовката на вътрешни стени добавя автентична характеристика на пространството. Облицованите с камък стени издържат на тежки атмосферни условия, изискват много малко поддръжка и са огнеустойчиви. Естествените камъни, които могат да се използват за облицовка на вътрешни стени, включват гранит, мрамор, оникс, кварцит и други. Облицованите с камък стени се монтират лесно и се произвеждат в различни цветове и размери. От естественият камък могат да се изработят различни по вид и големина декоративни стени. Чрез облицовка на стена с естествен камък може да се подчертае определен ъгъл на пространството или да се създаде визуално разделение в отворени пространства.

Подове

Подовите настилки от естествен камък са издръжливи и изискват малко поддръжка. Уникалността на всяка плочка в крайна сметка създава пространство, което е едновременно и богато на цветове и текстури, и елегантно и луксозно. Подовите настилки от естествен камък  са чудесен избор, тъй като никога не излизат от мода. Те са  хигиенични, тъй като не задържат прах или частици, което придава на пода чист и елегантен вид. От една страна, подовите настилки от естествен камък са особено добри в горещ климат - поддържат вътрешното време по-хладно. От друга страна, те се съчетават чудесно с подово отопление, тъй като водят добре топлината.

Мебели

Универсалността на естествения камък в съчетание с модерните технологии помага за създаването на иновативни мебели за всеки вкус. Естественият камък може да бъде вграден в мивки, вани, маси, пейки и столове. Независимо дали изберете изцяло естествен камък или мебелни покрития от естествен камък, това винаги ще направи вашето пространство да изглежда по-луксозно.

Повърхности и съхранение

Естествени камъни като гранит и  варовик  могат да се използват за създаване на рафтове. Красотата на  естествените камъни, включени в елементи за съхранение като рафтове или шкафове, прави пространството отворено и приветливо. Рафтовете от естествен камък могат да бъдат монтирани в кухни или всекидневни, където се предпочита уютната атмосфера. Гранитът и кварцът намират широко приложение при изработката на кухненски плотове.

Съвети за правилното използване на естествен камък в интериорния дизайн:

1.Приложете контраст по размер и цветове, за да създадете жива атмосфера.

2.Освен естествен камък, използвайте дървен материал, който допълва неговата елегантност.

3.Изберете правилно осветителни устройства и настроения, за да създадете перфектното топло и уютно настроение!

Нашият сайт използва бисквитки. Някои от тях са за правилното функциониране на системата, а други подобряват представянето на нашите услуги в сайта.