Полезна информация

Монолит 1994

Защо да изберем естествен камък ?

Защо да изберем естествен камък ?

Естественият камък има много предимства пред всички останали изкуствени "двойници".

Естественият камък има много предимства пред всички останали изкуствени "двойници". Каменните изделия са изключителни, надеждни и издръжливи. Естествени камъни като гранит,мрамор, варовик не губят своята актуалност и имат своите предимства:

-дълъг експлоатационен живот. Пример за това са древните колони и скулптури, оцелели до наши дни.

- висока якост  устойчивост на екстремни условия -  благодарение на количеството кварц, което се съдържа в тях. Продуктите от естествен камък могат лесно да издържат на огромни механични натоварвания, така че се използват за създаване на различни плотове.

-устойчивост на екстремни условия.  Поради високата си устойчивост на агресивни фактори, каменните изделия могат да се монтират, както на закрито, така и на открито.

- екологично чист - Няма по-чист вариант от продуктите от естествен камък. Материалът е създаден от самата природа и практически абсорбира вредни вещества, което прави възможно да се гарантира неговата безопасност за човешкото здраве.  Гранитът не предизвиква алергии, не е радиоактивен и е нетоксичен, напълно безопасен е при третиране. Това е особено важно, ако семейството има малки деца или възрастни хора.

-водоустойчивост - каменните изделия са разрешени за външни фасади, насипи, сауни, бани, басейни;

-широката цветова гама ви позволява да комбинирате цветове и да създавате уникални продукти от камък в цветовата схема. Огромно разнообразие от цветове и текстури. Различните разновидности на естествени материали осигуряват практически неограничен брой различни комбинации. Ще видите гранит в различни нюанси на червено, розово, синьо, сиво, оранжево, черно, бордо с тъмни ивици, бяло със сиви точки;

-красив външен вид. Фигури, изработени от естествен камък, е практически невъзможно да се имитират. Ако се вгледате внимателно, винаги можете да разберете разликата с просто око.

-универсалност. Разрешено е да се комбинира с други материали: мрамор, дърво, метал, керамика, стъкло. Използва се в почти всички съвременни стилове на интериора - хай-тек, модерен, класицизъм, барок.

Тези неоспорими качества правят естествените камъни предпочитания избор.

Естественият камък е уникален по своята текстура, цвят и структура. Клиентите, които ценят качеството, издръжливостта, уникалността и естествената красота, предпочитат  гранитни продукти, които са устойчиви на различни природни бедствия, резки температурни промени, влага и замръзване. Гранитните изделия са запазили оригиналните си характеристики и отличен външен вид.

Каменните изделия имат широка цветова гама. Това позволява да се проектират готовите продукти във всяка цветова схема и да се изработи продукт с определени форма и размер.

След откриване на разнообразието от видове, естественият камък е бил приложен в изкуството и декора. Изделия от камък и към днешна дата не губят своята популярност, тъй като имат отличен външен вид и висока производителност. По този начин обхватът на естествения материал е много широк.  Най-важното може да се счита, че каменните изделия по поръчка се вписват перфектно във всеки интериор. Само по този начин е възможно да се създаде интериор, който няма да има никакви недостатъци. Всички каменни изделия по поръчка могат да бъдат разделени в две категории – за външна и вътрешна употреба.

За външна употреба включват статуи, фонтани, паметници, огради и други. Каменните изделия по поръчка от този тип, ще послужат като чудесна декорация за градина, парк, вътрешен двор, кафене и т.н. за вътрешна употреба. Към тях може да се включват парапети, первази, плотове и т.н. .

обратно към каталога

Нашият сайт използва бисквитки. Някои от тях са за правилното функциониране на системата, а други подобряват представянето на нашите услуги в сайта.