Полезна информация

Монолит 1994

Мрамор

Мрамор - Монолит 1994 Пловдив

Мраморът е естествен камък, който удивлява хората със своята красота и уникални качества.

Думата „мрамор“ има гръцки произход - μάρμαρον /мармарон/ от гр. означава „кристална скала“.

Ето и едни от най-отличаващите характеристики на този естествен камък :

- метаморфна скала с интересен произход - отнема стотици години, за да се образува, и затова се намира сред най-старите части на земната кора.

започва живота си като варовик или доломит и поради натиск и топлина се превръща в по-твърд, по-плътен и по-цветен камък.

обикновено се среща сред други метаморфни скали като гнайс и слюда.

естествен природен камък, който се отличава с изключителното си разнообразие от цветове. Именно това многообразие и якостната характеристика е най-предпочитаният избор в строителството.

 - в древни времена хората са можели да разберат откъде идва мраморът, само като гледат цвета му.

- добре известен е със своите качества като: издръжливост, лесна поддръжка, устойчивост на лошо време и невероятна колекция от цветове.

- поради своята плътност и издръжливост е и хипоалергичен. Ето защо е популярен избор за хора с алергии или за семейства с малки деца.

топлоустойчив е - не абсорбира бързо топлина или енергия и е доста подходящ за страни с горещ климат. Това е една от причините толкова често да се среща в средиземноморските страни и в Индия.

- когато се нарязва на блокове и плочи със специфичен размер, той се нарича "размерен камък".

- обработен по различен начин може да се използва за: подови и стенни плочки, мозайки, облицовъчен камък, архитектурни пана, первази, колони, стълбищни стъпала, като декоративен камък, за вътрешно и външно обзавеждане, акценти в декорацията и много други. Можете сами да се убедите, че това е много ефектен материал, който придава стил и разкош на изделията, изработени от него.

- устойчивостта на мрамора към топлина и влажност, както и голямата устойчивост на натиск, го правят идеално решение за интересен интериор и екстериор на жилищни сгради.За подови настилки в обществени и офис – сгради се използва именно мрамор.

обратно към каталога

 

Нашият сайт използва бисквитки. Някои от тях са за правилното функциониране на системата, а други подобряват представянето на нашите услуги в сайта.