Полезна информация

Монолит 1994

Оникс

Оникс

Съзерцавайки всеки един от тези великолепни екзотични материали, всички ние се питаме как е възможно природата да създаде нещо толкова прекрасно и красиво, нещо толкова съвършено и омайващо. 

Ониксът, който е полускъпоценен камък, обикновенно е на изключително красиви ивици с голямо разнообразие от цветове. Според вярванията ониксът дава сили и елиминира негативните мисли.

Ониксът впечатлява със своите зашеметяващите завихряния и шарки на камъка. Използван е от векове за направа на бижута, дърворезби и за архитектурни акценти.

Ониксът е с богат цвят и необичайна полупрозрачност, което  го прави изключително търсен материал.

Ониксът е рядък камък -  много желан заради уникалния си външен вид.

Ониксът съдържа предимно калцит и се образува в пещери в няколко области по света. Когато водата капе от сталактити и сталагмити и след това се изпарява, тя оставя след себе си отлагания от калциев карбонат и други минерали, причинявайки цветните ивици, завихряния и шарки на камъка.

Ониксът обикновено се предлага в широка гама от жълто-оранжеви нюанси поради наличието на отлагания на желязо, но други често срещани цветове са бяло, кафяво, зелено и лилаво.

Това, което прави оникса уникален и желан, е колко пищни и дълбоки са цветовете, както и широките им вариации на цветове и шарки. Друго донякъде необичайно свойство на оникса е неговата полупрозрачност, което означава, че светлината може да проникне в него. Когато се осветява отзад или отдолу, това създава меко сияние, което допълнително подчертава вариациите на цвета и шарката в камъка, добавяйки измерение към парчето.

Ониксът остава популярен избор за собствениците на жилища, които искат да добавят наистина специална нотка към домовете си.

Нашият сайт използва бисквитки. Някои от тях са за правилното функциониране на системата, а други подобряват представянето на нашите услуги в сайта.