Полезна информация

Монолит 1994

Технически камък

Технически камък

Техническият камък се характеризира с дълъг живот, ниска попиваемост, богата цветова гама и лесна поддръжка.

Техническият камък е вид изкуствен камък, който се получава от  частици от естествен камък и лепила - втвърдители, добавки като свързващо вещество, след  което се смесва чрез вакуумно слепване и се прави декоративна повърхност на материала във вид на плоча. Изкуственият камък е синтетичен декоративен материал.  Има два вида технически камъни - изкуствен кварцов камък и изкуствен мрамор.

Каква е разликата?

Изкуственият мрамор е естествен мрамор като основна суровина, основният компонент е калциев карбонат , а изкуственият кварцов камък е естествен кварцов камък като основна суровина примесена със силициев диоксид.

Защо да изберем плотове от технически камък?

Предимства

Техническият камък е монотонен и добре се съчетава цветово с други материали – метал и дърво.  Лесен е  за поддръжка. Устойчив е на петна от мазнина и вода. Отстраняването на петна става незабавно с влажна кърпа и малко количество от домакински почистващ препарат или сапун и вода. При сериозни замърсявани -  силни петна, изгаряния от цигари или малки следи от порязване,  използвайте шкурка като добавите вода можете да минете с лек восъчен лак. Почистете с домакински почистващ препарат и избършете с кърпа, за да поддържате повърхностния блясък.

Препоръчва се  изделия от  изкуствен камък да бъдат повторно полирани след няколко години, за да възобновят цвета и полировката си.

Техническият камък е подходящ е за фасади, облицовки, кухненски плотове, настилки, фасади, стълбища и первази.

обратно към каталога

 

 

 

Нашият сайт използва бисквитки. Някои от тях са за правилното функциониране на системата, а други подобряват представянето на нашите услуги в сайта.